Onze missie

Uniekids heeft als missie een bijdrage te leveren om kinderen zo leuk mogelijk op te laten groeien. De (pleeg) ouders handvatten mee te geven en om ieder kind zijn of haar unieke kwaliteiten te laten (her) ontdekken.
Uniekids biedt (tijdelijke) opvang of observatieplekken. 
Uniekids wil kinderen helpen hun Eigen Unieke kracht en talenten te (her) ontdekken, ontwikkelen en ze leren om dit in te kunnen zetten.

Uniekids zal er naar toe werken om bij een terugkeer plan, de (pleeg) ouders te ondersteunen om de reeds door Uniekids ingeslagen weg, te kunnen vervolgen.

Onze visie

Uniekids heeft als visie dat als kinderen goed in hun vel zitten,  zij zich beter kunnen ontwikkelen opdat zij optimaal hun talenten kunnen ontplooien.
Uniekids gaat ervan uit dat  ieder kind van nature zijn eigen unieke krachten en talenten heeft en dat het aan ons als gezinshuis is dat er ruimte binnen het kind ontstaat om dat optimaal tot bloei te laten komen.
Als gezinshuisouder planten wij symbolisch gezien de zaadjes bij de kinderen die deze op hun eigen tempo tot bloei kunnen laten komen.

Waar wij voor staan
Uniekids stelt het belang van het kind centraal.
Uniekids sluit aan bij de behoefte van het kind.